2017-11-12 15:04:57• hírek • Oszkó Viktória

Ingyenes szűrővizsgálatok a Nemzetközi Diabétesz Világnapon

A cukorbetegség a modern társadalmat érintő komoly egészségügyi probléma, ami mellett nem szabad szó nélkül elmenni. 2013-ban 318 millióra volt tehető a betegek száma, 2035-re ez a szám elérheti akár a 600 milliót is.

A cukorbetegség két típusát különböztethetjük meg, az egyes és kettes típusút. Az egyes típusú oka a hasnyálmirigyben található béta-sejtek pusztulása, amelyet inzulinos kezeléssel szinten lehet tartani. A kettes típusú cukorbetegség főleg a negyvenen túliakat érinti, az érintettek általában túlysúllyal küzdenek. Ennek oka a sejtek felületén levő inzulin-receptorok számának megfogyatkozása. A kettes típusú cukorbetegség kezelhető testsúlycsökkentéssel, tehát helyes táplálkozással és testmozgással, illetve gyógyszeres kezeléssel.
 

Mivel fontos a megelőzés és a rendszeres egészségügyi ellenőrzés, Szatmár Megye Tanácsa, a megyei Sürgősségi Kórház, a Catena Gyógyszertár és a Lions Cub szervezésében ingyenes szűrővizsgálatokon lehet majd részt venni.
 

November 14-én a Szakszervezetek Művelődési Házában a Nemzetközi Diabétesz Világnap alkalmából ingyenes vércukorszint –vérnyomás, valamint komplex testtömeg index mérésen lehet majd részt venni reggel 9:00 órától délután 16:00 óráig. Érdemes a vizsgálatokra éhgyomorral érkezni, hogy pontosabb eredményeket kaphassanak a vércukor teszten.
 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: